17. máj je Medzinárodným dňom boja proti homo-, bi-, intersex a transfóbii (v angličtine známy pod skratkou IDAHOBIT). V tento deň si pripomíname vyškrtnutie homosexuality zo zoznamu psychických porúch Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Po úspechu minuloročnej kampane Odkaz pre LGBT+, do ktorej sa zapojili aj viacerí poslanci NR SR a vtedajšia verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová, spúšťa združenie Mladí druhý ročník kampane.

Odkaz z minulého ročníka od tehdajšej verejnej ochrankyne práv.

Cieľom kampane je zvýšiť akceptáciu lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a ďalších LGBT+ ľudí na Slovensku. Verejnosť a osobnosti vyjadrujú podporu formou krátkeho odkazu zdieľaného na sociálnych sieťach prostredníctvom webu www.lgbt.sk.

Každý z nás pozná až 30 LGBT+ ľudí. Že o nich neviete? Väčšina sa ešte stále neodváži hovoriť o svojej orientácii či identite. Mnohí totiž na Slovensku zažívajú každý deň odsudzovanie, netoleranciu, diskrimináciu či nenávistné prejavy.

Kampaňou #odkazpreLGBT+ chceme zvýšiť akceptáciu dúhových ľudí a zároveň umožniť verejnosti vyslať signál svojmu okoliu, že vnímajú problémy komunity a podporujú ju.

Pre niekoho, kto nemá za sebou coming out, môže byť vami uverejnený odkaz na sociálnej sieti iskierkou nádeje. Vďaka tomu sa možno zdôverí niekomu vo svojom okolí so svojimi pocitmi.

Ondrej Vrábel, spoluzakladateľ združenia
Slovo homofóbia označuje diskrimináciu, odpor alebo strach z homosexuality alebo gejov či lesieb.

Mladí, o.z. stoja za portálom Dúhy.sk – je to najväčšia online komunita LGBT+ ľudí na Slovensku. Dúhy zaznamenali už viac ako 11 000 registrácií.

Dúhy.sk sú bezpečným online prostredím pre LGBT+ komunitu, kde sa queer ľudia môžu združovať, bez strachu hovoriť o svojich problémoch, nájsť si kamarátov a v mnohých prípadoch aj vzťah. Spätná väzba od ľudí z Dúh nám jasne ukazuje, že Dúhy sa stali súčasťou života veľkej časti slovenskej dúhovej komunity..

Marek Mach, predseda združenia

Pridajte sa k odkazom ešte dnes! Odkaz pre LGBT+ je možné poslať na adrese www.lgbt.sk.

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →