Thajsko, známe aj pre seriály podporujúce LGBT+ komunitu, usporiadalo v hlavnom meste oslavy na počesť dúhového mesiaca. Bangkok Pride Parade 2023 bola doposiaľ najväčšia oslava, ktorú toto mesto usporiadalo. Celebrity a ďalší účastníci zo všetkých životných oblastí sa zhromaždili, aby oslávili Pride vo veľkom štýle.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Tisícky kráčajúce dole ulicou v Bangkoku

Najpestrejšia a najextravagantnejšia prehliadka odštartovala v popoludňajších hodinách na ulici Rama 1 Road. Stretli sa tam tisíce ľudí, ktorí prišli obhajovať a spájať ľudí v duchu dúhy. Ulica Bangkoku žila v podobe farebných kostýmov, hlasitej hudby a ľudia vôkol seba šírili lásku. Pódia v BACC, Siam Center a CentralwOrld prekypovali pozitívnou energiou poháňanou dúhovými farbami. Ľudia zo všetkých životných oblastí sa tam spojili, aby podporili LGBT+ komunitu v rámci tohtoročnej témy: Za hranicami pohlavia.

Celá prehliadka bola skvelo zorganizovaná, kedy sprievod rozdelili do šiestich sekcii, ktoré sa zaoberali šiestimi kľúčovými témami LGBTQ. Šesť sekcii taktiež predstavovalo aj šesť farieb na vlajke. Nielenže to uľahčilo a viedlo účastníkov, ale taktiež to povzbudilo ľudí, aby pochopili skutočnú podstatu podujatia.

Známe osobnosti

Tento rok nebolo podujatie obmedzené len na osobnosti so zábavného priemyslu. Sprievodu sa totiž zúčastnili niektorí thajskí politici ako Pita Limjaroenrat, Paetongtarn Shinawatra a mnoho ďalších, čo prispelo k dynamickému duchu podujatia. Očiam fanúšikov BL seriálov však určite neunikla dvojica hlavných hrdinov sére Big Dragon, Mos a Bank. Fotoaparátom určite tiež neunikol Earth, ktorý sa objavil v bielych princeznovských šatách, kedy mu k dokonalosti chýbala už len korunka.

Bangkok Pride Parade nie je posledný

Samozrejme, Bangkok Pride Parade 2023 nie je určite jedinou udalosťou, ktorú v Thajsku usporiadali. Ide však o jednu z tých najzdieľanejších udalostí na internete za posledné týždne. V hlavnom meste však nejde ani o koniec osláv. Práve naopak. Do konca tohto mesiaca je tam možné zažiť ešte mnoho ďalšieho ako napríklad premietanie 40 starých thajských filmov, ktoré sa točia okolo queer postáv.

Hrdý Monk

Ak by sme chceli teda zrekapitulovať celý sprievod v jednom obrázku, najvýstižnejší je určite ten najvirálnejší. Fotka zdieľaná s titulkom: „Pride Monk #BangkokPride2023″, si získala srdcia po celom svete. Ide o nádejné vyobrazenie, kedy je možné naozaj čokoľvek, ak jeden druhého objíma na Bangkok Pride Parade 2023.

Zdroje

timeout.com

lifestyleasia.com

Zdroje fotografii:

Time out Bangkok/Chatchawan Jaksuwong

(2) ||| 🍊no comment on Twitter: „Pride Monk #BangkokPride2023 https://t.co/yI9Bnn9f7d“ / Twitter

BankMondopFans

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →