17. máj je Medzinárodným dňom proti homo-, bi-, intersex- a transfóbii (v angličtine známy pod skratkou IDAHOBIT). V tento deň si pripomíname vyškrtnutie homosexuality zo zoznamu psychických porúch Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Pri tejto príležitosti spustilo občianske združenie Mladí kampaň Odkaz pre LGBT+, ktorej cieľom je zvýšiť akceptáciu lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a ďalších LGBT+ ľudí na Slovensku. Verejnosť a osobnosti môžu vyjadriť podporu formou krátkeho odkazu zdieľaného na sociálnych sieťach či použitím rámu na svojej profilovej fotke.

Podľa prieskumov Agentúry EÚ pre základné práva sa bojí až 77% LGBT+ ľudí držať na verejnosti za ruky. Kampaňou #odkazpreLGBT+ chceme zvýšiť akceptáciu LGBT+ osôb a zároveň umožniť verejnosti vyslať signál svojmu okoliu, že vnímajú problémy komunity a podporujú ju. Verím, že vďaka našim aktivitám pribudnú ľudia, ktorí budú o svojej orientácii a identite hovoriť o čosi viac otvorene.

Ondrej Vrábel, spoluzakladateľ Dúhy.sk a Mladí, o.z.

Mladí, o.z. stoja aj za portálom Dúhy.sk – je to prvá moderovaná sociálna sieť svojho druhu pre LGBT+ komunitu na Slovensku.

,Dúhy.sk sú prostredím, v ktorom majú queer ľudia možnosť spoznať tých, ktorí sú v rovnakej situácii ako oni. Tých, ktorí sa kvôli strachu z diskriminácie boja verejne zdôveriť so svojou orientáciou. To všetko v rámci maximálnej anonymity a v bezpečí.

Marek Mach, predseda Mladí, o.z.

Odkaz pre LGBT+ je možné poslať na adrese www.lgbt.sk.

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →