Nezisková platforma ľudí z LGBT+ komunity Dúhy.sk predstavila verejnú výzvu poslancom NR SR, ktorých žiada o podporu zákona o partnerskom spolužití. 

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Zákon z dielne SaS, ktorého cieľom je definovať zväzok dvoch ľudí bez ohľadu na pohlavie by mala Národná rada Slovenskej republiky prerokovať na najbližšej schôdzi. Nový zákon môže pomôcť zrovnoprávneniu LGBT+ ľudí, umožnil by im vstúpiť do partnerského spolužitia, čo prinesie partnerom napríklad úpravu majetkoprávnych vzťahov.

Dúhy na Dúhovom pride v Bratislave

Platforma Dúhy.sk vo výzve zbiera podpisy s cieľom vyzvať poslancov na podporu tohto zákona. 

Vo verejnom priestore posledné roky zaznievali slová, ktoré veľmi zraňovali. V spoločnosti len viac a viac rozdúchavali nenávisť a odpor k dúhovej komunite. Teraz sa blíži dôležité hlasovanie o návrhu zákona o partnerskom spolužití, ktorý má potenciál zlepšiť životnú situáciu mnohých ľudí v tejto krajine. Potvrďte vaše slová podpory a zahlasujte za tento zákon. Urobte správny krok k zrovnoprávneniu.

Z textu výzvy.

Cieľom je zozbierať čo najväčší počet podpisov, ktoré následne pred hlasovaním doručia zástupcovia platformy poslancom do Národnej rady. 

Slovensko je mladá a moderná krajina, no mnohí sme už stratili nádej, že sa naše podmienky zlepšia. Nežiadame nadpráva. Chceme len žiť v láskyplnom vzťahu bez právnej neistoty.

Ondrej Vrábel, spoluzakladateľ platformy pre ľudí z LGBT+ komunity Dúhy.sk

Výzva je dostupná na adrese: https://chs.kim/spravnykrok

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →