Prvá a doposiaľ jediná súťaž umenia Drag v Česku a na Slovensku bude mať svoj prvý ročník v Brne.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Miss Drag Česko-Slovensko je prvou súťažnou prehliadkou alternatívneho umenia Drag, ktorá si dáva za cieľ priblížiť krásu tejto umeleckej formy a vyzdvihnúť jej diverzitu. Prehliadka vznikla ako spolupráca eventovej agentúry ArtemFun, drag queen Ruby DeLight a produkčnej spoločnosti Raven Production.

Agentúra ArtemFun (@artemfunagent) , ako organizátor, v minulosti organizovala mnoho úspešných burlesque večerov, tématických programov (napr. Všechny tváře lásky) a firemných akcii. Zástupkyňa ArtemFun popísala akciu: “Miss Drag je zkouškou pro nové i již zaběhnuté performery .Většina queens není na soutěžní podmínky zvyklá, bude to pro ně nová výzva. ”

Zástupkyňa ArtemFun – Elektra show

Raven Production je produkčná spoločnosť, ktorá sa okrem organizovania eventov zameriava na produkciu krátkych filmov, videoklipov a zabezpečuje umelecký záznam z akcii. “Rozhodne sa bude na čo pozerať. Chceme divákom, ktorí prídu, ponúknuť nezabudnuteľný vizuálny a umelecký zážitok. Pozornosť upútajú predovšetkým farby, osvetlenie a najmä súťažiaci.” popisuje Dominik Schmidt, zakladateľ Raven Production.

Ruby DeLight (@ruby_delight_official) pôsobí na scéne nejaký ten piatok. Má za sebou úspešné vystúpenia – od tanečných až po scénické. Celý nápad vznikol vďaka nej. “Miss Drag je jedinečným konceptom, ktorý dokáže spojiť svet alternatívneho umenia so širokou verejnosťou. Dávam si sama za cieľ zviditeľniť a priblížiť toto nádherné umenie, a ukázať, že DRAG nie je iba plytká zábava. Naopak, má silu zametať s emóciami, ba až dokonca nastaviť svetu zrkadlo.”

Ruby Delight počas vystúpenia

Diváci sa môžu počas záverečného galavečera tešiť na moderátorské duo Dainu Divad spoločne s Lollou de Schampagne. V porote sa usadia zvučné mená ako Melancholia Blackbile, Dima Arrest alebo herec Richard Pekárek z Českej Republiky. Špeciálnym hosťom je Matisse Royale z ďalekého Talianska.

“Diváci se můžou těšit na 10 různorodých queens z Čech a Slovenska. Ve finále se utkají ve třech disciplínách – volný program, večerní promenáda a lip-sync battle.” objasňuje priebeh galavečera zástupkyňa ArtemFun.

Diváci se můžou těšit na 10 různorodých queens z Čech a Slovenska. Ve finále se utkají ve třech disciplínách – volný program, večerní promenáda a lip-sync battle.

Priebeh galavečera objasňuje zástupkyňa ArtemFun.

Ruby doplnila: “V prvej disciplíne nám queens predvedú svoje umenie – každá vystúpi so svojou performance. Následne sa vyhlási päť postupujúcich na večernej promenáde. Porota sa v tomto kole zameria na sebaprezentáciu, vizáž a prácu s kostýmom. Po vyhlásení troch najlepších, vypukne lip-sync battle, ktorý rozhodne o historicky prvej kráľovnej drag kultúry na území Českej a Slovenskej Republiky.”

Jedným dychom však pripomína: “Okrem absolútnej kráľovnej, prvej a druhej vicemiss udelíme aj cenu v kategóriu Miss Drag Originality a Miss Drag Look.”

9 postupujúcich queens v prvom ročníku Miss Drag 2023

“Ak by ste sa chceli o našich súťažiacich dozvedieť niečo viac, hoďte očkom na náš Instagram @miss_drag_czsk,” na záver dodala Ruby DeLight.

Prvý ročník Miss Drag Česko-Slovensko a vyhlásenie prvej Miss Drag budú pompéznou oslavou umenia. Na instagrame Miss Drag môžete nájsť súťažiacich a dozvedieť sa o nich viac.

Miss Drag Česko-Slovesnko 2023 sa uskutoční 1. 4. 2023 v Brne v Prvním Patře o 19.30. (Adresa: Dominikánská 342/19, Brno-město, 602 00 Brno).

Lístky môžete zakúpiť tu:

https://www.smsticket.cz/vstupenky/32786-miss-drag-2023

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →