Pride mesiac je síce v plnom prúde, ale sezóna dúhových pochodov sa ešte len začína. Prinášame vám prehľad o tom, kedy a v ktorom meste sa ich môžete zúčastniť či už na Slovensku alebo v Českej republike.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Slovensko

Banská Bystrica, 24. jún 2023

Oficiálny názov tohtoročného Bansko Bystrického pridu je #PRIDE_BB 2023 / LOVE OR FEAR? POLYQUEER! a bude sa niesť v znamení lásky v tých najrozličnejších podobách. Okrem pochodu mestom čaká účastníkov pridu bohatý program. Ak sa chcete niečo nové naučiť, je pre vás pripravených mnoho diskusií na rozličné témy či niekoľko zaujímavých workshopov. Na svoje si však prídu aj milovníci hudby, tanca, kvízov a dokonca aj poézie.

Bratislava, 22. júl 2023

Aj keď termín Dúhového PRIDEu Bratislava už poznáme, oficiálny program zostáva zatiaľ prekvapením. Zo skúseností z predošlých ročníkov však môžeme predpokladať, že to bude deň plný lásky, hudby, tanca, dobrej nálady a hlavne širokej palety farieb, nech sa jedná o diskutované témy, hostí či sprievodné podujatia.

Košice, 26. august 2023

Síce sa pochod PRIDE Košice koná 26. augusta, sprievodných podujatí sa budete môcť zúčastniť celý týždeň od 19. až do 27. augusta. Košický pride pozýva všetkých priaznivcov lásky a spolupatričnosti na pestrý program a sľubuje tanec na afterparty, queer umenie, workshopy aj diskusie. Bude to jednoducho týždeň lásky všetkých farieb.

Česká republika

Praha, 12. august 2023

Prague Pride festival bude trvať od 7. do 13. augusta. Pochod, na ktorý sa väčšina ľudí asi teší najviac, sa uskutoční 12. augusta 2023. V tomto momente program festivalu nadobúda finálnu podobu. Zverejnený by mal byť niekedy v polovici júla na ich oficiálnej stránke. Či už dávate pozor na každý detail, ktorý by mohol byť nápovedou alebo skôr patríte k tým, čo sa dajú pripravenou zábavou prekvapiť, veríme, že si ho užijete naplno v celom farebnom spektre!

Most, 19. august 2023

Most Pride odštartoval svoju kariéru minulý rok. Vznikol ako iniciatíva mladých ľudí z Mostu, ktorí chceli dokázať, že LGBT+ ľudia žijú naozaj všade a že majú záujem vytvárať komunity. Tešíme sa na to, ako uvidíme tento pride rásť a budeme sa tešiť z každého jedného človeka i gesta, ktoré tomu pomôže. Tak neváhaj a zakrúžkuj si v kalendári 19. august. Bude to pestrofarebné!

Pride Bardejov

Premiérový Pride Bardejov sa uskutočnil 10. júna v popoludňajších hodinách. Samotného pochodu sa zúčastnilo približne 100 ľudí, ktorí sa spoločne prešli po uliciach tohto kúpeľného mesta a vyjadrili tak podporu nielen všetkým ľuďom patriacim k LGBT+ komunite, ale aj ich rodičom a priateľom. Budeme sa tešiť aj budúci rok.


https://duhovypride.sk/
https://www.pridekosice.sk/pride-kosice-2023/
https://www.facebook.com/events/193073093239980
https://festival.praguepride.com/
https://www.facebook.com/ahojbardejov
https://mostpride.cz/

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →