LGBT+ komunita v Oklahome sa spamätáva z nedávneho útoku na transgender študenta, ktorý deň po incidente zomrel v nemocnici. O prípade informuje NBC News.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Celý útok sa odohral 7. februára na ženských toaletách na Owasso High School v Oklahome, kde bol 16-ročný nebinárny transgender študent Nex Benedict dobitý skupinou starších študentiek. Bitke predchádzalo dlhodobé šikanovanie, ktoré Nex zažívali, kvôli svojej transrodovej identite.

Po bitke bola matka študenta, Sue Benedict, zavolaná do školy, aby prišla po svoje dieťa. Podľa jej slov boli Nex zbití a mali modriny na tvári a očiach spolu so škriabancami na zadnej strane hlavy. Ako ďalej uviedla, škola nezavolala políciu ani sanitku a namiesto toho pozastavila štúdium Nex na dva týždne s odporúčaním na lekárske vyšetrenie. Sue následne zobrala Nex na vyšetrenie do nemocnice, no ešte v ten deň boli prepustení domov.

gofundme.com/Dagny Benedict

O deň neskôr Nex skolabovali v obývačke a do ich domu bola privolaná záchranka. Nex prestali dýchať a museli byť ihneď prevezení do nemocnice, kde večer zomreli.

Polícia prípad stále vyšetruje a aktuálne sa čaká na výsledky pitvy, aby bolo možné určiť jednoznačnú príčinu smrti.

Tento útok je podľa odborníkov a znepokojenej verejnosti výsledkom zmien zákona o používaní toaliet v štáte Oklahoma, ktorý prikazuje študentom verejných škôl, aby používali toalety zodpovedajúce ich pohlaviu.


V prípade, ak zažívaš šikanu, neboj sa požiadať o pomoc:
Linka dôvery pre dospelých Nezabúdka: 0800 800 566 (nonstop)
Linka detskej istoty: 116 111 (nonstop)
IPčko.skchat alebo e-mail
InPoradňa pre LGBT+ ľudí – Iniciatíva Inakosť: +421 948 144 313 (pondelok: 16:00 – 18:00 alebo po dohode individuálny termín)

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →

Zdroje:

NBC News, AP News, gofundme.com/Dagny Benedict