Virálne video na TikToku zachytáva staršieho pána, ktorý sa prišiel pozrieť na pride, ktorý sa konal v Portugalsku. Muž sa blízko davu ukázal s portugalskou vlajkou. To najskôr zbudilo obavy, nakoľko ide často o prejav nesúhlasu s LGBT+ komunitou. Všetko však bolo inak.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Muž spočiatku vzbudzoval obavy

Celá situácia vznikla počas pridu, ktorý sa konal v Portugalsku ešte koncom júna. Za virálnym videom stojí Lily, ktorá sa pochodu zúčastnila. Lily si všimla, ako na ňu dotyčný muž so štátnou vlajkou ukazuje. Rovnako na ňu volal, aby k nemu prišla. Mnohí v dave si úmyslami muža neboli istý. Prítomnosť štátnej vlajky na pridoch môže niekedy byť negatívnym prejavom voči LGBT+ komunite. Všetko však bolo nakoniec inak.

Zdroj: X/@GeorgeTakei

Strach vystriedala spolupatričnosť

Muž sa pri sprievode ukázal z úplne iného dôvodu. Svojou prítomnosťou chcel vyjadriť davu spolupatričnosť. Nemal však vlastnú dúhovú vlajku, preto sa rozhodol osloviť Lily. Muž Lily požiadal o výmenu vlajok. Účastníčka pochodu s tým súhlasila a so starším mužom si vlajky vymenili. Muž sa Lily poďakoval a ľuďom z dúhového pochodu ukázal palec hore. Na videu je vidieť ako muž vlajku obíjma a plače. V dodatočnom videu na TikToku Lily zhrnula celú situáciu z pridu: „Tam vonku je nádej. To je duch Pridu.“

Zdroj: X/@joochips
Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →