Austrálska polícia rieši prípad napadnutia dvoch mužov z LGBT+ komunity, na ktorých mali zaútočiť v odľahlej časti hlavného mesta Canberra. Útočníci ich vylákali na uvedené miesto pomocou konverzácie na Grindri.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Nešlo o jediný prípad napadnutia

Nepríjemnú skúsenosť zažili dvaja muži nezávislí od seba. V prvom prípade sa poškodená osoba mala v ranných hodinách toho dňa skontaktovať s útočníkom na Grindri. Na mieste dohodnutého stretnutia ho však napadli štyria cudzí muži. Tomu sa naštatie podarilo ujsť na jeho motorke. Mužovi však neznámi páchatelia odsudzili rukavice a prilbu.Druhý muž má za sebou horšiu skúsenosť, ktorej takisto predchádzalo dohodnuté stretnutie cez Grindr.

Ako uviedol príslušný policajný hovorca, na muža mala skupina siedmych až ôsmych útočníkov pokrikovať homofóbne nadávky. Páchatelia rovnako od neho žiadali peniaze. Pokúsili sa mu ukradnúť peňaženku a kľúče no mužovi sa podarilo ujsť. Skupina páchateľov však stihla poškodiť jeho auto.

Zdroj: Pexels.com

Polícia vyzýva na opatrnosť

Vyšetrovatelia zisťujú, či tieto dva prípady spolu súvisia a jedná sa o rovnakú skupinu páchateľov. Pri vyriešení prípadu môžu pomôcť aj obyvatelia s priemyselnými kamerami, ktoré zachytili tieto incidenty. Polícia rovnako vyzýva používateľov Grindru, a iných zoznamovacích aplikácií, aby sa nestretávali v odľahlých lokalitách mesta ale v kaviarniach, reštauráciách, alebo nákupných centrách kde je dostatok svedkov.

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →