Nie je žiadnym tajomstvom, že Waylon Smithers Jr., verný asistentpána Burnsa, je gej. Svoj oficiálny coming out mal v jednej z epizód dvadsiatej siedmej série, ktorá bola odvysielaná v roku 2016.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Dovtedy bolajeho orientácia (tak ako zamilovanosť do jeho šéfa) verejným tajomstvom a niekoľkokrát bola v animovanom seriáli naznačená. Samozrejme, samoľúby Montgomary Burns o nej nemal poňatia, až kým mu to sám Smithers neprezradil.

Waylon Smithers
zdroj: edition.cnn.com

Epizódu s názvom „Portrait Of A Lackey On Fire“ (vo voľnom preklade Portrét sluhu v plameňoch) napísal Rob LaZebnik a jeho syn Johnny LaZebnik, ktorý ho v roku 2016 inšpiroval k napísaniu Smithersovho coming outu.

„Som z tejto epizódy nadšený. Aby som toho neprezradil príliš veľa, poviem len, že v nej budeme mať možnosť vidieť začiatok, stred a otázny koniec homosexuálneho vzťahu so všetkým, čo k nemu patrí – ako teplí ľudia randia, ako sa stretávajú, aké to pre nich je.“

– prezradil Johnny LaZebnik pre New York Post

V tejto epizóde to zaiskrí medzi Waylonom a Michaelom De Graaf, známym odevným dizajnérom. Za hlasom tejto postavy sa ukrýva známa LGBT+ ikona – Victor Garber (Titanic, Legends of Tomorrow).

Waylon Smithers
zdroj: trnto.com

V krátkom opise epizódy sa okrem mena jeho objektu lásky spomína aj otázka, ktorá nás núti k zamysleniu, či má tento vzťah budúcnosť a naozaj mu zaručí šťastie, ktoré tak dlho hľadá. Zničí tento nový vzťah Springfield?

Odpoveď sa dozvieme 21. novembra, kedy má epizóda premiéru.

Zdroje:

Titulný obrázok: edition.cnn.com

Text: edition.cnn.com, news.yahoo.com

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →