Pokiaľ hľadáte seriál, ktorý je originálny, záživný a dojemný, pozrite si Everything now. Seriál sa okrem iného zameriava aj na problémy duševného zdravia, liečbu porúch príjmu potravy, ale aj témy inakosti a dúhovej lásky. Ukazuje nám, aký je život a aké je dôležité žiť, nevzdávať sa a obklopiť sa ľuďmi ktorých milujeme a dokážu nás podržať.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Hlavnou postavou je 16-ročná Mia Polancová (Sophie Wilde). Po dlhom pobyte na klinike špecializovanej na liečbu porúch príjmu potravy, sa vracia späť na strednú školu a snaží sa znovu začleniť do svojho starého života. Tiež sa snaží zistiť, kto je a čo chce v živote dosiahnuť. Snaží sa orientovať v nových zmenách v živote svojej rodiny a priateľov a zároveň sa snaží zistiť viac o sebe.

Aby si stratený čas vynahradila, spíše si zoznam najdôležitejších vecí, ktoré by mal každý mladý človek prežiť. Vďaka tomuto neustále sa vyvíjajúcemu zoznamu, skočí do sveta randenia, večierkov a vyrastania a dospievania po boku svojich troch najlepších kamarátov Becy, Willa a Cama.

Nosnou témou seriálu je aj liečba anorexie a bulímie a rodinné vzťahy. Mia čelí dlhému, komplikovanému, často nepochopenému procesu liečby a všetkému nedostatku súkromia, ktorý s tým prichádza. Medzičasom sa jej rodina, ktorú tvoria jej brat Alex a jej rodičia postupne rozpadá. Všetci sa však usilujú Miu podporiť v procese uzdravenia.

Všetko je možné, ak veríš v seba

Mia Polanco

V seriáli sa nájdeme mnohí z nás. Je plný queer postáv, ktoré zápasia zo svojimi vnútornými queer bojmi. Hľadajú samých seba, svoje miesto vo svete. Mia tiež objavuje samú seba a spoznáva Carli, do ktorej sa postupne zamiluje.

Seriál vytvorila 22-ročná spisovateľka Ripley Parker, ktorá čerpala aj zo svojich skúseností. Osoby s anorexiou či bulímiou sa zrejme v mnohých scénach spoznajú, no seriál navodzuje pocit pochopenia a prijatia. Pre ľudí, ktorí s týmito poruchami nikdy nezápasili, môže mať seriál aj edukačný charakter.

Nemusíte byť dokonalý na to aby ste boli milovaný

Mia Polanco

Tento úspešný seriál mal premiéru 5. 10. 2023 a môžeme ho pokojne prirovnať k hitom ako Heartstopper alebo Sex education. Má osem epizód, je dostupný na Netflixe a v roku 2024 sa plánuje ďalšia séria.

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →