V utorok 4. júna 2024 Miláno privítalo svetoznámu speváčku v rámci festivalu I-Days Milano. Na jej koncert prišlo 67 tisíc ľudí zo všetkých kútov sveta. Koncert možno považovať za zmenšenú verziu vystúpenia, s ktorým sa speváčka predstavila na festivale Coachella.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Speváčka vo výbornej kondícii

Lana Del Rey je známa aj tým, že jej koncerty bývajú občas zle technicky ozvučené a jej stage presentation pred väčším publikom klesá. Koncert v Miláne však taký rozhodne nebol. Zo speváčky sršala energia, sebavedomie a istota. Vo vynikajúcej forme však nebol jej hlas ale aj produkcia celého koncertu, ktorý bol profesionálne ozvučený.

Taliani si Salvatore nevypočuli

Počas koncertu sa na koncerte trikrát z davu ozývalo skandovanie „Salvatore“. Časť textu tejto skladby z albumu Honeymoon je totiž v talianskom jazyku a fanúšikovia ju vedia náležite oceniť. V uplynulých rokoch ju Lana Del Rey na koncertoch vždy zaspievala. Tentokrát sa však fanúšikovania museli bez tejto ikonickej skladby zaobísť. Nemilé prekvapenie prišlo aj na závere koncertu, kedy speváčka nešla medzi fanúšikov pod pódiom, ako to má vždy vo zvyku.

Coachella v upravenej podobe

Lana Del Rey sa rozhodla zachovať pôvodný setlist z festivalu Coachella, ktorý však prešiel menšími zmenami. Na americkom festivale odznela (okrem iných skladieb) aj Candy Necklace. Tú si fanúšikovia v Milána nevypočuli. Rovnako nie je prekvapením, že taliansky festival bol ukrátený o duet s Billie Eilish či Camila Cabello. Jedinečnosť koncertu však prišiel hneď v samom začiatku. Pôvodné Intro speváčka nahradila titulná skladba Love Theme k talianskej nestarnúcej klasiky The Godfather. Stage však obsahoval pôvodné rekvizity, ktoré mala aj Coachella.

Fanúšikovia nenechali nič na náhodu

Ako to na koncertoch svetových interpretov býva, niektorí fanúšikovia boli pred vstupom na festival už od skorého rána. Najmä vo VIP sekcii si ľudia dali záležať na svojich outfitoch. Nechýbali ikonické slnečné okuliare v srdcovom motíve, rekonštrukcia outfitu z albumu Lust For Life, svadobné šaty symbolizujúce videoklip Ultraviolence, stužky vo vlasoch, kvetinové čelenky, či oficiálny merch od speváčky.

Zdroj: Instagram/@idaysmilano
Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →