Maďarsko je voči LGBTQ téme braná ako pomerne konzervatívna krajina. Treba však podotknúť, že vyjadrenia čelných predstaviteľov štátu nie vždy odzrkadľujú aj skutočnú náladu ľudí v uliciach mesta. Budapešť rozhodne nie je výnimkou. Ak do budúcna plánuješ spoznať toto mesto nielen prostredníctvom pamiatok, tu je zoznam vychytených podnikov, ktoré sú gay friendly a môžeš ich navštíviť.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Why Not Café and Bar

Začneme pomerne zľahka. Why Not Café and Bar je podnik, ktorý spravidla otvára okolo obeda, no najväčšia koncentrácia ľudí tu je samozrejme v noci. Faktom ale zostáva, že ide skôr o večerný bar než nočný klub. Ak preferuješ menší dav ľudí a pokojnejšiu atmosféru, si na správnom mieste. Bar sa nachádza na adrese Belgrád rkp. 3-4, čo je zhruba minútu od brehu Dunaja. Počas letných mesiacov máš preto skvelú príležitosť si vychutnať na vonkajšom posedení dobrý drink so skvelým výhľadom na rieku. Nemaj však obavy. Ceny za kávu, nealko, alebo alkoholický drink sú v štandardnej rovine aj napriek lokalite. Podnik je však aj obľúbeným miestom pre organizovanie uzavretých osláv a niekedy je preto vstup obmedzený. Je preto dobré poznať aj ďalšie alternatívy, ktoré môžeš v meste navštíviť.

Tuk Tuk Bar

Stelesnením originality, inakosti a atypickej atmosféry je práve Tuk Tuk Bar. Hneď pri vstupe nadobudneš pocit, akoby by čas zasekol v 20. rokoch minulého storočia. Interiér pôsobí noblesne, intímne a veľmi priamočiaro odkazuje na mesto Shangai. Rozhodne to nie je podnik, ktorý ti ponúkne priestor na odviazanie sa na tanečnom parkete. Na rozdiel od Why Not Café and Bar, sa v tomto bare treba pripraviť na trochu vyššie ceny. Štandardný koktail sa pohybuje okolo 3900 HUF. Ak však túžiš po príjemnom posedení s kamarátmi alebo neznámym človekom na bare, Tuk Tuk Bar ti je k dispozícii. Treba ale podotknúť, že Tuk Tuk Bar sa skôr prezentuje ako gay friendly bar, nie podnik určený priamo pre ľudí z LGBTQ komunity a preto nemusí odrážať atmosféru, ktorú možno hľadáš.

Alterego

Ak existuje gay club, ktorý v Budapešti treba rozhodne navštíviť, je to rozhodne Alterego. Podnik na pravidelnej báze organizuje tematické eventy rôzneho charakteru. Na svoje si prídu najmä milovníci popovej hudby a drag shows. Ak chceš ušetriť na vstupnom, oplatí sa prísť pred polnocou. Jeho cena je 2000 HUF a po polnoci cenu zvyšujú na 2500 HUF. A lokalita? Rozhodne nie na zahodenie. Vzdialenosť od vlakovej stanice Nyugati pályaudvar je zhruba 10 minút.

CoXx Men’s Bar

Špecifickým podnikom je CoXx Men’s Bar, ktorý je určený čisto pre mužskú klientelu. Rozhodne to nie je tanečný typ nočného baru. Klientmi sú muži vyhľadávajúci nezáväzný sex. K tomu su upravené aj tieto priestory. Nájdeš tu samostatné izby, glory hole, kabínky a zapnuté porno. Minimálne vstupné pre ľudí je 1000 HUF. Recenzie od ľudí na internete sú zmiešané. V prípade záujmu je dobré si preto návštevu podniku premyslieť. Najmä pokiaľ výlet do Budapešti neplánuješ za účelom plánovaného sexu s neznámym človekom.

Sú aj iné možnosti?

Ak ťa žiaden z týchto podnikov nezaujal, nemusíš sa rozhodne báť. Je toho viacej – Habroló Café & Bar, Polygon the Club, SoHo Budapest, Phoenix events, Magnum Sauna, či Freedom Club. Stačí si už len vybrať o aký typ zábavy budeš mať v Budapešti záujem.

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →

Zdroje:

tuktukbar.hu, whynotcafe.hu, alteregoclub.hu, offbeatbudapest.com,