19. februára 2024 počuli susedia výstrely v dome Jesseho Bairda v Paddingtone, ale polícii to nahlásili až o pár dní neskôr.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

21. februára 2024 sa našlo zakrvavené oblečenie v kontajneri v meste Cornulla, čo viedlo políciu k začatiu vyšetrovania nezvestnej osoby,

23. februára 2024 sa v dopoludňajších hodinách podozrivý policajný dôstojník Beaumont Lamarre prihlásil na polícii v Bondi. O niekoľko hodín neskôr polícia obvinila Lamarrea z dvoch vrážd. Lamarre sa mal čiastočne priznať k vraždám dvoch osôb známemu v utorok (20. 2. 2024).

Beaumont Lammarre-Condon je bývalý blogger, ktorý písal o celebritách. Na jeho teraz už zmazanom instagramovom účte sa našli fotky Lamarrea pózujúceho s celebritami ako Taylor Swift, Harry Styles či Lady Gaga. V roku 2020 sa pridal k polícii Nového Južného Walesu.

27. februára 2024 polícia v Sydney oznámila, že našla dve telá v Bungónii, malom meste vzdialenom asi 150 kilometrov od hlavného mesta. Policajná komisárka Karen Webb povedala, že telá s veľkou pravdepodobnosťou patria Jessemu Bairdovi a jeho priateľovi Lukovi Davisovi, ktorí boli naposledy videní 19. 2. 2024 v Paddingtone.

Pár na koncerte Pink v Sydney/FB Jesse Baird

28-ročný Lamarre si kúpil tašku na surf na juhu Sydney dva dni pred vraždami. Tašku mal použiť na prevoz Bairdovho tela.

Polícia Nového Južného Walesu tvrdí, že vražda Jesseho Bairda bola vopred premyslená. Lamarre zabil Davisa, pretože bol v nesprávny čas na nesprávnom mieste.

Blízky priateľ zavraždeného Bairda tvrdí, že Baird nemal romantický vzťah s Lamarreom. Mali vraj iba krátke stretnutie, nebol to jeho bývalý.

Jesse (26) pracoval ako televízny moderátor a Luke (29) bol letuškou spoločnosti Quantas. Network 10, kde Jesse od decembra pôsobil ako moderátor, mu vzdal hold. Vo vyhlásení na platforme X/Twitter uvádza:

„Rodina Network 10 je otrasená smrťou Jesseho spolu s jeho partnerom Lukom Davisom. Naše srdcia siahajú k ich rodinám a priateľom. Chceme oslavovať Jesseho ako muža, akým bol, nie za spôsob, akým zomrel.

Takto si ho pamätáme: neuveriteľne talentovaný, zábavný, krásny zvnútra aj zvonka a navždy milovaný. Budeš nám veľmi chýbať. Milujeme ťa, Jesse.“

Pred Bairdovým domom v Sydney položili ľudia veľa kytíc. Stránka GoFundMe vyzbierala pre Jesseho viac ako 45 000 dolárov. Zbierku organizuje Tamara Simoneau v mene Brendana Bairda.

Jesse Baird/FB

V utorok (27. 2. 2024) okolo siedmej večer sa na Bronte Beach konala vigília za Davisa, stretlo sa tu asi 60 ľudí. Niektorí zapálili sviečku, iní sa medzi sebou rozprávali a objímali. Neskôr urobili prípitok na počesť Luka.

Stránka GoFundMe pre neho vyzbierala viac ako 64 000 dolárov. Zbierku organizuje Jessica Vaux v mene Sandry Davisovej, Lukovej matky.

„Keď bol Luke a jeho nákazlivý smiech v miestnosti, nikdy nenastal nudný moment.“

GoFundMe

Luke Davis/IG

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →