V minulom článku sme vás informovali o dobití transgender študenta Nexa Bennedicta, ktorý o deň neskôr zomrel. Hoci všetko nasvedčovalo k tomu, že smrť študenta je následkom tohto brutálneho útoku, po takmer mesiaci vyšetrovania prišla prekvapivá správa. Podľa súdneho lekára, ktorý vyšetruje úmrtie Nex Benedict, má isť o samovraždu. Informuje o tom NBC News s odvolaním sa na miestnu políciu.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

V správe súdneho lekára bola uvedená pravdepodobná príčina smrti ako otrava liekmi.

gofundme.com/Dagny Benedict

K prípadu sa vyjadrila aj polícia v Owasso: ,,Od začiatku vyšetrovania, polícia spozorovala niekoľko náznakov, že môže ísť o samovraždu, avšak vyšetrovatelia nechceli potvrdiť túto informáciu bez zverejnenia celkovej správy.“

Príčinu smrti potvrdila tiež riaditeľka inštitúcie spravujúcej verejné školy v Owasso: ,,Sme zdrvení stratou Nex, člena rodiny školy Ram a komunity Owasso. Chápeme tiež, že čerstvo zverejnené informácie môžu študentom a zamestnancom priniesť rôzne myšlienky, pocity a emócie,“ napísala v liste rodinám a pedagógom.

Študenti strednej školy, ktorú Nex navštevoval, zorganizovali 26. februára pochôdzku na protest proti ,,kultúre šikanovania“, ktorá často zostáva bez trestu.

V prípade, ak zažívaš šikanu, neboj sa požiadať o pomoc:
Linka dôvery pre dospelých Nezabúdka: 0800 800 566 (nonstop)
Linka detskej istoty: 116 111 (nonstop)
IPčko.sk – chat alebo e-mail
InPoradňa pre LGBT+ ľudí – Iniciatíva Inakosť: +421 948 144 313 (pondelok: 16:00 – 18:00 alebo po dohode individuálny termín)

Zdroje: NBC News, Gofundme/Dagny benedict

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →