Jedno náhodné stretnutie skríži cestu dvom mladým mužom a zmení ich životy. Film Nuovo Olimpo pojednáva o príbehu dvoch vysokoškolských študentocv, ktorí sa spoznajú v samom srdci Ríma. Príťažlivosť je vzájomná. Má to však háčik. Enea je otvorený gej. Pietro svoju identitu skrýva celý život.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Zdroj: X/@mymovies

Ako vie jedno stretnutie zmeniť náš život

Príbeh nás vtiahne do Ríma na konci 70. rokov minulého storočia. Enea Monte (študent filmovej tvorby) a Pietro (študent medicíny) sa úplnou náhodou stretnú v lokálnom kine Nuovo Olimpo. Má ísť o štandardné kino, ktoré v skutočnosti slúži na tajné zoznamovanie sa pre gejov. Iskra medzi hlavnými postavami v kine prebehne na prvý pohľad. Obaja strávia spolu noc v opustenom byte. Má sa začať písať pravý taliansky romantický príbeh. Osud to však zariadi trochu inak.

Zdroj: X/@SPYit_official

Jediný okamih vie zmeniť celý život

Plán je jasný. Enea Monte a Pietro majú naplánované rande v reštaurácii. Do deju ale vstupuje demonštrácia, ktorá v roku 1978 v Taliansku prebehla. Eskalácia konfliktu, pri ktorej je Pietro zranený, kompletne zmení cestu dvoch hlavných protagonistov. Škola, rodina, kariéra a iné povinnosti majú spôsobiť odlúčenie týchto dvoch milencov. Roky plynú a z oboch študentov sa stanú úspešní ľudia vo svojom obore. Enea Monte je slávny filmový režisér a Pietro špičkový a vážený doktor. Zdalo by sa, že ich životy sú rozdielne a nemá ich čo spojiť.

Zdroj: X/@BestMovieItalia

Nepredvídateľnosť osudu

Život však karty opäť zamieša. Po vážnej nehode počas natáčania nového filmu sa Enea Monte zraní a operovať ho má práve jeho niekdajšia láska z minulosti. Obojstranná nákladnosť aj po mnohých rokoch má smerovať k šťastnému happy endingu. Hlavné postavy filmu sú však v úplne inej situácii ako pred rokmi. Dokáže láska nakoniec vyhrať nad rozumom? Vedia byť pocity silnejšie než čas?

Zdroj: X/@rantipunha

V čom je film Nuovo Olimpo výnimočný?

Snímka nie je rekonštrukciou skutočného príbehu, no ako tvorcovia na začiatku filmu naznačujú, film sa opiera o skutočné udalosti. Častou kritikou pri snímkach s LGBT+ tematikou býva fiktívna predstava o coming oute, prvej láske, či živote queer ľudí. Nuovo Olimpo je však surovejší, autentickejší a realistickejší. Príbeh odráža život taký, aký naozaj je. Nejde tak o utopistickú verziu reality, ale o reflektovanie životných situácií, ktoré môžu byť divákom dôverne známe. Nájdu si teda Enea Monte a Pietro nakoniec k sebe cestu? To sa dozvieš vo filme, ktorý si vieš pozrieť na Netflixe.

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →

Zdroje:

Netflix, titulná fotka: X/@DrApocalypse