Coming out je stále pálčivou témou aj na miestach, ako sú Spojené štáty. Podľa najnovšieho prieskumu od spoločnosti GALLUP, 1 z 5 dospelých členov americkej LGBT+ komunity za sebou nemá coming out.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Život v utajení

Queer ľudia z USA uvádzajú, že spoločnosť je za posledné roky k ním oveľa ohľaduplnejšia a rešpektujúcejšia. Napriek značnému pokroku v spoločnosti jeden zo štyroch ľudí uvádza, že sa v minulom roku stretol s diskrimináciou. Práve tieto faktory môžu mať za následok problém s coming outom. Z prieskumu organizácie Gallup vyplýva, že 1 z 5 dospelých členov LGBT+ komunity, neurobil pred nikým coming out. Prieskum rovnako naznačuje, že bisexuálny respondenti (23 %) majú pred coming outom väčšie obavy než gejovia a lesby (5 %).

Coming out prichádza skôr

Dáta naznačujú, že mladšie generácie uskutočňujú coming out o niečo skôr, ako staršie generácie. Naprieč vekovému spektru väčšina opýtaných uviedlo, že svoj coming out spravili pred dovŕšením 30 roku života. Priemerný vek respondentov, ktorí spravili coming out, je okolo 22 rokov. GALLUP zistil, že queer ľudia vnímajú pokrok v akceptovaní LGBT+ komunity v ich okolí. Niektorí sa však vyjadrili, že zaznamenali zhoršenie inkluzivity a rešpektu za posledné roky. GALLUP nezískal dostatok transrodových respondentov. Preto informácie o ich coming oute pri výskume neznáme.

Zdroj: https://www.gallup.com/home.aspx
Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →