Náboženská organizácia spustila petíciu, v ktorej žiada zákaz vyvesovania dúhových vlajok na Regent Street v Londýne. Ide o reakciu na blížiaci sa Pride Month.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Kritizovali LGBT+ komunitu už v minulosti

Skupina sa v minulosti striktne ohradila proti manželstvám osôb rovnakého pohlavia. Viedla aj kampaň za zrušenie usmernení anglikánskej cirkvi na ochranu transrodových detí pred šikanovaním.Najnovšie im prekáža vyvesenie dúhových vlajok, ktoré sú podľa nich urážlivéa absolútne nevhodné pre svetoznámu nákupnú ulicu.

Zdroj/X@unzippedblog

V petícii tvrdia, že LGBT+komunita „nepodporuje inklúziu tak, ako sa zvykne tvrdiť.“

Je mnoho dôvodov, prečo treba tieto prejavy zakázať. LGBT+ komunita vysiela signál, že kresťania a iní ľudia s historickým presvedčením o sexualite a pohlaví nie sú vítaní. Spôsobujú rozdelenie medzi skupinami, ktoré údajne zastupujú, z ktorých mnohé sa obávajú rodovej ideológie. Tieto vlajky sú mimoriadne škaredé a nezodpovedajú historickému charakteru centra Londýna.

z vyjadrenia organizácie

Nevyzerá to, že by petícia získala veľkú pozornosť, keďže Londýn hostí Pride sprievody od roku 1972, keď sa tam objavilo približne 2 000 ľudí. Teraz sa odhaduje, že v hlavnom meste Spojeného kráľovstva každoročne oslavuje viac ako milión ľudí.

Pride vlajky sa na Regent Street vešajú už od roku 2022. Vyvesenie dúhových vlajok si prvýkrát objednala spoločnosť Crown Estate pri príležitosti 50. výročia mesiaca Pride.

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →